sep 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 okt 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 nov 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 dets 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 jaan 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 veeb 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 mär 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 apr 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
     
    DocPoindi paremik @ViimsiArtium: ''Noma hullud köögis''
    DocPoindi paremik @ViimsiArtium: “Noma – hullud köögis” 
     
    DocPoint tuleb Viimsisse! 
     
    Septembrist alustab dokumentaalfilmide festivali DocPoint Tallinn ja Viimsi Artiumi ühisprojekt DocPoindi paremik @ViimsiArtium. Kord kuus toimuvatel seanssidel jõuab Artiumis ekraanile 9 meeldejäävat linateost festivali eelnevatest aastakäikudest. 
     
    Põhjamaade olulisim dokfilmifestival DocPoint on juba 15 aastat toimunud lisaks Helsingile ka Tallinnas ning toonud selle aja jooksul ekraanidele ridamisi maailma tippdokumentalistide tõelisi pärle. Sel hooajal on DocPoindil hea meel kutsuda Artiumi vaatajaid osa saama DocPoindi publiku poolt festivalil läbi aastate enim armastatud filmidest. Need on ajaproovile vastu pidanud publiku lemmikud, mida iga päev suurelt ekraanilt ei näe ning mis tasuvad avastamist seekord Viimsi Artiumi black boxi saalis.
     
    DocPoint Tallinn programmi koostaja
    Filipp Kruusvall

    “Noma – hullud köögis”
    Põhjala gastronoomia lipulaev Noma on juba aastaid toidukriitikute poolt tunnistatud üheks maailma parimaks ja mõjukaimaks restoraniks. Noma on lühend sõnadest Nordic ja mad ning kuigi viimane tähendab taani keeles toitu, on selles innovatiivses ja pööraselt loomingulises restoranis kahtlemata ka midagi hullumeelset. 
     
    Kahte Michelini tärni kandva söögikoha taga on vaese Makedoonia immigrandi perest pärit andekas peakokk René Redzepi. Tal oli koolis keskendumisraskusi ja on tõeline ime, et ta sattus just kokandust õppima. Kulinaarias aga on ta suutnud luua täiesti uue maailma ja kokanduskeele. René kireks on avastada ja kasutusele võtta uusi ja põnevaid Taani enda kohalikke tooraineid: olgu selleks adru, sammal, merisiil või kasvõi sipelgad. 
     
    Nelja aasta vältel jäädvustatud film annab ainulaadse võimaluse olla 47 kokaga restorani köögipoolel, mille 15-käigulise toidumenüü maitsmiseks tuleb soovijatel laud broneerida kuni kolm kuud ette. Kvaliteedi nimel ja klientidele tipptasemel toiduelamuse pakkumiseks valitseb seal sõjaväeline kord – peakokal on kõige üle totaalne kontroll ning iga komponent peab valmima sekundi, millimeetri ja kraadi täpsusega. Aus ja siiras lugu näitab peakokk René Redzepi nii raskusi kui õnnehetki täis elu, nakatavat loomingulisust ja lõppematuid otsinguid. 
     
    Filipp Kruusvall – DocPoint Tallinn programmi koostaja
     
    Keel: inglise
    • Originaalpealkiri: Noma My Perfect Storm
    • Režissöör: Pierre Deschamps
    • Riik: Suurbritannia
    • Aasta: 2015
    • Kestus: 95 min
    • Vanusepiirang: puudub
    • Operaator: Pierre Deschamps
    • Montaaž: Mike Brook
    • Produktsioon: Etta Deschamps/Documentree Films Ltd.